Obezite

Obezite Diyet Beslenme Listesi

0
Diyet meyveleri eritiyor!

Günümüzün sıklıkla karşılaşılan hastalıkları arasında olan obezite, Tip 2 diyabet, polikistik over sendromu, safra kesesi kanseri, prostat kanseri, gut ve depresyon, ölümcül felç, kronik kalp hastalıkları gibi mütenevvi sağlık problemlerine yol açmaktadır.

Tüm bu hastalıklarna ve daha fazlasına yakalanmamak, hayatı daha yaşanabilir kılmak ve kilo problemlerinden ötürü vücudunuzu beğenmeme gibi sorun ve sıkıntılarla yaşamınızı sürdürmek istemiyorsanız bir an evvel obeziteden kurtulmanın yollarına başvurmalısınız.

obezite-diyet-beslenme-rehberi-listesi

Obezite hastaları açısından diyet listesi

Obezite hastalığının tedavisi açısından yapılması gereken ilk şeylerden biri beslenme alışkanlığında önemli ve etkili değişiklikler yapmaktır. Bunun açısından obezite hastalarının ihtiyacı olan şey ise, obezite uygun bir diyet programıdır. Obezite hastaları, obezite diyet listesi programına düzenli ve itinalı bir biçimde uydukları zaman, obez olma derdinden yavaş yavaş kurtulacaklardır. Hem böylece başka sağlı problemlerinin görülme riski azalmış hem de vücut daha biçimli bir hal almış olur.

Obezite hastalarına uzman hekimlerce önerilen bir diyeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Tüm öğünlerde yer alan besinleri gereken ölçüde ve sırasına göre tükettiğinizde, bu diyet programının ne derece faydalı olduğuna bir müddet sonra şahit olacaksınız. obeziteden kurtulmak açısından çabuk etmemeli ve kilolarınızı yavaş yavaş vermelisiniz.

Hızlı verilen kilolar sağlığı ciddi anlamda tehdit edeceği unutulmamalıdır. İşte kahvaltı hariç tüm diğer öğünlerde verilenler verildiği sırada tüketilecek olan obezite diyet listesi programı.

Obezite diyeti

Sabah kahvaltısı

1 ince dilim kepekli ekmek, Kibrit kutusu hacminde Tuzsuz Lor Peyniri (çok mecbur kalındığında ise mümkün olduğunca tuzsuz ve az yağlı ak peynir de olabilir.) 1 sayı Haşlanmış yumurtanın beyazı Söğüş Domates, Salatalık Şekersiz Yeşil Çay

Ara öğün

1 boyut meyve. (Muz, Çilek, Kivi, Kavun gibi meyveler tercih edilmeyecek, Posalı Meyveler : Ekşi Elma, Portakal, en çok 6 sayı Yeşil Erik gibi)

Öğlen yiyeceği

2 Bardak su Yeşil Salata (Yağsız, Tuzsuz, Bol elma sirkesi veya Limon) 8 Kaşık Sebze yiyeceği (Burada kastedilen salçasız, yağsız, tuzsuz, az baharatlı) Yumurta büyüklüğünde 2 parça tavuk veya balık (Yağsız, Tuzsuz, Haşlama veya Izgara)

Ara öğün

1 boyut meyve. (Muz, Çilek, Kivi, Kavun gibi meyveler tercih edilmeyecek, Posalı Meyveler : Ekşi Elma, Portakal, En çok 6 sayı Yeşil Erik gibi)

Akşam yiyeceği

2 Bardak su Yeşil Salata (Yağsız, Tuzsuz, Bol elma sirkesi veya Limon) 8 Kaşık Sebze yiyeceği (Burda kastedilen salçasız, yağsız, tuzsuz, az baharatlı) Akşam yemeğinden 1 saat sonra yarım bardak Liğht Yoğurt (100ML)

Ara öğün

1 boyut meyve. (Muz, Çilek, Kivi, Kavun gibi meyveler tercih edilmeyecek, Posalı Meyveler : Ekşi Elma, Portakal, en çok 6 sayı Yeşil Erik gibi)Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda anne karnında ki bebek obez olur mu, Hamilelik ve hamilelik ve bebek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Obezite ve Sosyal Hayat

Previous article

Vücut Kitle Endeksi Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler

Next article

You may also like

More in Obezite